Denne helga er det serieåpning i både 1.divisjon og 2. divisjon for Bodø Bordtennisklubb.

1. divisjonslaget vårt reiser til Trondheim for å bryne seg på storklubben B-72 fra Lørenskog, Sarpsborg, Fornebus andrelag og Oslo-klubben Fokus. Det kommer til å bli svært tøff motstand for Bodø-guttene, i en serie som holder høyere nivå enn på veldig mange år.

Andreas Wiik leder laget i Trondheim, og han har med seg Evgenii Aleksandrov, Jonas Frøseth og Johannes Klang. Sistnevnte bor og trener i Halmstad i Sverige, i ett av de fremste bordtennismiljøene i Europa.

Foto: Kevin Johansen. Fra venstre: Evgenii Aleksandrov, Andreas Wiik, Johannes Klang og Jonas Frøseth.

Målsettingen for årets 1. divisjon er krystallklar: Klubben SKAL holde plassen i 1.divisjon!

Mens 1. divisjonslaget reiser til Trondheim, flyr 2. divisjonslaget til Oslo for å spille seriekamper i Modum utenfor Drammen. Det blir ikke noe enklere i den divisjonen, der spesielt Modum med flere norgesmestere på laget vil være blant lagene Bodø skal ut mot.

At Bodø Bordtennisklubb også har lag i 2.divisjon kommer av den veldig sterke kvaliken Bodø spilte i sommer, der fem lag fra fjorårets 3. divisjon kjempet om plasser i 2. divisjon. Kampen sto mellom klubber fra Bodø, Bergen, Modum, Fredrikstad og B-72.

Bodø spilte enormt godt og vant tre av fire kamper. Dermed sikret vi opprykk. Ulrik Grytøyr og Ketil Johansen fikk sine nasjonale gjennombrudd da de spilte opp laget.

Dette laget sikret Bodø Bordtennisklubb opprykk til 2. divisjon! Fra venstre: Ulrik Grytøyr, Ketil Johansen, Johannes Klang og Andrei-Alin Tala. Foto: Privat.

Bodø stiller med Yngve Madsen, Kevin Johansen, Henrik Nøstvold, Vegard Lorentzen og Markus Madsen i Modum. Bodø skal ut i hele fem kamper, der lørdagen blir spesielt hard med ca. 11 timer bordtennis. Lagmoral blir viktig for at klubben skal nå målsettinga om å ha lag også i 2. divisjon de kommende sesongene, denne divisjonen er en enormt fin utviklingsarena for de yngre spillerne.

Resultater finner dere her.